Поздрав на кмета на Община Лясковец по повод Съединението

Публикувано на пт, 6 сеп. 2019
171 четения

Уважаеми съграждани,

Съединението на България e едно от най-дръзките и най-значими събития в новата българска история. В този ден, преди 134 години, българите се явиха единни и заявиха своето намерение да поемат съдбата на Отечеството в свои ръце.

Шести септември наистина представлява едно чисто българско завоевание. На този ден предците ни показаха, че могат да не се съобразяват с чуждия диктат или с външни внушения.

В тези мигове, в този празничен за нас ден, си даваме сметка, че и днес ни е нужно единението, с което да вървим заедно по пътя към успеха, нужно ни е обединение на воля, сили, опит и мъдрост, за да можем заедно да градим модерна и благоденстваща Родина.

Нека се преклоним пред далновидността и дързостта на онези велики българи, които организираха и защитиха Съединението, които доказаха моралните, военните, политическите и националните качества на възобновена България.

 Днес е празник за всички нас! Затова нека се поздравим с успеха на нашите предци, осъществили този така нужен на българите акт на геройство и истински патриотизъм!

Честит празник!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново