Поздрав на кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова по повод празника на град Лясковец Петровден

Публикувано на ср, 29 юни 2022
239 четения

Уважаеми съграждани,

За мен е чест и радост да Ви поздравя с празника на нашия град – Петровден.

На този ден – 29 юни, почитаме паметта на Светците Петър и Павел, припомняме си важни исторически моменти от летописа на нашия роден град и славим достойнството на нашите предци, дали живота си за щастието на поколенията лясковчани. Изразяваме и своята признателност към хората, които през епохата на Възраждането направиха всичко възможно да съхранят българщината, духовността, образованието, науката и културата. С гордост отправяме своя взор и към нашата светиня – Петропавловския манастир, благодарение на който векове наред лясковчани са опазвали духовността – най-могъщата сила за оцеляването на народа ни.

Ние сме родени тук, в града на здравата скала, под манастира, и като камъка Петровски е духът на лясковчани – непримирим, твърд и винаги буден. Затова убедена съм, че на днешния ден всички изпитваме чувства на принадлежност, на жива връзка с корените, и имаме желание да оставим част от себе си на Лясковец и на поколенията, които ще живеят, работят и творят тук и след нас.

Вярвам, че с делата си можем да сътворим уникален и непреходен облик на родното си място, в който да вложим оригиналните си мисли, талант, творчество и идеи. За да го направим, нужна ни е смелост, но и смирение и голямо сърце.

В днешния празничен ден благодаря за усилията на всички, които работят Лясковец да се развива, променя, модернизира. Пожелавам на всички здраве, успехи, благоденствие и мирни дни.

Нека обичаме града си и да го показваме всеки ден чрез дела!

Честит празник, скъпи лясковчани!

д-р Ивелина Гецова

Кмет на Община Лясковец

loading...
Пътни строежи - Велико Търново