Поздрав на кмета на Община Лясковец д-р Гецова по повод 111 години от обявяване Независимостта на България

Публикувано на нд, 22 сеп. 2019
118 четения

Уважаеми съграждани,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 111-ата годишнина от обявяването Независимостта на България. Независимостта, която постига народът ни, е акт мъдър, дълбоко премерен, разкриващ стремежа на тогавашните ни управници към свобода, достойнство и независимо съществуване.

Нека днес отдадем заслужена синовна почит и признателност към деятелите на този възторжен исторически акт, станал връх в устрема ни към свобода и равноправие. Най-важният урок, който днес трябва да научим от далновидните си предци е, че успяваме, когато сме сплотени и отдадени на обща кауза, когато имаме смелост да я отстояваме с мисъл и взор напред в бъдещето на децата си. Нека винаги помним този урок и да го преподаваме на поколенията българи, за да бъдем винаги достоен и горд, свободолюбив и независим народ!

Тази свята дата е само страница от славната история на нашата страна. Но тя е и фундамент на нашето национално самочувствие. Тя е стъпка, която доказва завинаги в очите на световната общност и европейските народи, че хилядолетна България, има достойните си потомци.

Пожелавам на всички здраве, мъдрост и достойни дела, за да съхраним искрата на родовата си памет, и с чест и гордост да продължим да градим авторитета на скъпата си Родина.

Честит празник!

 

д-р Ивелина Гецова

Кмет на Община Лясковец

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново