Посрещнаха басиста на Faith No More с караисенска ракия

Публикувано на пн, 8 май 2017
328 четения

Eмануил Манолов, Били Гулд и Александър Обретенов

Били Гулд от емблематичната  метъл банда гостува в Павликени

Били Гулд, основател и басист на една от най-емблематичните метъл групи “Faith No More” в Калифорния , посети Павликени и се срещна с кмета инж. Емануил Манолов, който го дари с караисенска ракия и  почетен плакет на Общината . Заедно с американеца беше и басистът на Д2 Александър Обретенов, съобщиха от администрацията.

Пред кмета Били Гулд  сподели, че Павликени много му харесва, тъй като градът е озеленен. Освен това американецът, който е за четвърти път в България  разказа, че следващата година групата планира да направи голямо турне в Европа, в което може да включи няколко български града.

Павликени се оказа една от спирките на турнето  “Lemmy Lives On”, стартирало  по повод на концерт  в памет на фронмена на “Motorhead” – Леми Килмистър. В групата, с която пътува Били Гулд,  участват известни български музиканти, обединени във формацията “ Tangra Mega Mullets”. Сред тях са  Александър Обретенов, Васил Първановски, Деян Драгиев – Даката, Васко Райков и др. В Павликени  метълите изнесоха концерт в местното заведение „Лебеда“, където всяка година се провежда рок фест. Дни преди това мегагрупата гостува в Плавдив, Бургас и Варна.

Още през 2008 г. легендарният басист на “Faith No More” продуцира в България кавър на парчето на рок-групата „Тангра“ – „Бъди какъвто си!“ По-късно песента бе издадена в Америка.

Вася ТЕРЗИЕВА
Сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново