Порой удави Свищовско (видео)

Публикувано на пн, 20 май 2019
1826 четения

Порой заля селата в община Свищов, сигнализираха граждани. Получени са множество обаждания до общинския център за заляти с вода и кални наноси улици в селата Совата, Вардим, Морава, Драгомирово, Козловец, Деляновци и др.

Най-тежко е положението в Морава, където е паднала градушка с големината на лешник, заяви кметът на Община Свищов Генчо Генчев. На места има отнесени цели асфалтови участъци. Прекъсната е жп линията Морава – Свищов, като пътниците от влака са свалени и извозени до крайдунавския град с автобус. Причината е, че пороят отново е подкопал релсовия път както миналата седмица, когато временно се наложи спиране на влаковете в участъка. В населените места работят екипи от община Свищов, Агенция “Пътна инфраструктура”, пожарната и граждани от земеделските кооперации, които помагат с наличната техника.

„Няма прекъснати пътища в населените места. Преливникът на язовира в Драгомирово е пуснат, на място са арендаторът и кметът на селото, които следят ситуацията. Има отлична координация между институциите. Обстановката в общината се следи лично от гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. На този етап няма бедстващи хора, опитваме се да разчистим последиците от пороя“, каза още кметът Генчо Генчев.

Весела БАЙЧЕВА

Видео: Yosif Zlatanov

loading...
Пътни строежи - Велико Търново