Първокласниците от джулюнското училище изучиха азбуката и вече пътешестват в света на книгите

Публикувано на чт, 27 апр. 2023
283 четения

Децата от първи клас на джулюнското Обединено иновативно училище „П. Р. Славейков“ приключиха успешно изучаването на азбуката. Възпитаниците на утвърдения в годините педагог Марияна Дончева вече се сбогуваха с Буквара и започнаха пътешествието си по страниците на нейно величество Читанката. За да докажат на всички, че наистина вече са грамотни хора, учениците демонстрираха знанията, трупани в продължение на месеци, под търпеливия взор на своя пръв учител. „На добър час в света на книгите“ им пожела и кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, която беше поканена като почетен гост на тяхното тържество, посветено  на буквите. Тя поднесе на класния им ръководител поздравителен адрес с признателност за труда, всеотдайните грижи и любовта към децата, а на тях самите подари лакомства – сладкиши във формата на буквичките от нашата азбука. В своето поздравление кметът каза, че със сигурност един ден децата с умиление и благодарност ще си спомнят учителя, държал неопитната детска ръка. Тези първи стъпки към знанието всеки човек помни завинаги, защото те водят към широките житейски друми и формират незрелия човек в завършен характер и достойна личност.

На тържеството си първокласниците се потопиха в магията на една необятна страна – Букволандия, за да открият мъдростта на буквите, думите, изреченията и текстовете. Бързи, знаещи и можещи, те се справиха с трудните езикови предизвикателства, потопиха се в лабиринт от игри, в търсене на правилния брой срички и подходящи съюзи, съставяха и разместваха изречения, показаха колко много са научили в училище и колко бързо се справят с четенето. Празникът бе озарен от весело настроение, приятни изненади, усмивки и незабравими моменти.

Първи иновативен клас е поредният випуск на ОбУ „Петко Р. Славейков“, село Джулюница, който се именува „Пътешественици“ и с ясното съзнание на истински знаещи и можещи ученици, те се впуснаха да пътешестват в света на книгите, които от днес нататък ще им помагат в опознаването на света и ще ги учат как да бъдат добри и достойни хора. За да ги улеснят в отразяване на впечатленията им от прочетеното в книжките, читалищните дейци подготвиха подаръци читателски дневник за всеки един от първокласниците. Освен дневник, председателят на читалището Екатерина Москова, предостави за всяко дете от първи клас и карта за безплатен абонамент в библиотеката. Подаръци на децата поднесоха и общинският съветник Румен Стойков – председател на училищното настоятелство, както и Нели Николова – любим приятел от „Амалипе“, директорът на училището Даниела Христова, учителите и родителите на децата. Празникът на малките Пътешественици завърши с почерпка торта от Румен Стойков – награда за старанието и успехите им.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново