Първи успехи за борбата в град Стражица

Публикувано на вт, 24 ян. 2017
1838 четения

На 19 януари в град Горна Оряховица се проведе Държавното лично първенство по борба свободен стил за възрастите момичета, кадетки и девойки.
При участието на клубове от цяла България, СКБ „Румен Павлов – 2016” град Стражица, също се представи с три свои състезателки. В първото си участие на национално състезание, две от тях завоюваха бронзови медали, а третата се класира на почетното 5-то място.
В категория 44 килограма при девойките, Даниела Колева в спора за бронзовия медал успя да тушира във втората част на схватката, съперничката си Алберта Спасова от обора „Самоков – 2000”.
При кадетките, нашата състезателка Станимира Василева в категория 56 килограма, още в първата си среща ни загатна за своя резерв от качества които притежава. В срещата си с опитната си съперничка – Теодора Василева (Бургас) , тя направи едно ефектно хвърляне „суплес” от стойка, оценено на 4 точки, като само края на тепиха спаси от загуба с туш бургазлийката. Но все пак опита си каза думата и в крайна сметка състезателката от Бургас успя да надделее и победи в тази оспорвана среща. По-късно, в следващите схватки, Т. Василева успя да се класира за финала, което направи възможно нашата Станимира да се бори на репешаж, в спор за третото място. В последвалата среща, Станимира се наложи убедително над Теодора Милкова (Сливо поле) и завоюва бронзовия медал.
Третата наша представителка – Велислава Георгиева, в категория 65 килограма – кадетки, беше най-добре подготвена както физически, така и технически. Тя се готвеше усърдно за това състезание и амбициозно започна схватката си с рутинираната състезателка Никол Ангелова (Кюстендил) . Но още в началото на срещата, Велислава получи неприятна контузия в дясното рамо и въпреки това, тя героически продължи борбата още около половин минута. Но заради травмата, поради лекарска забрана, тя загуби. Това и отреди все пак почетното пето място.
И трите състезателки по борба на СКБ „Румен Павлов – 2016” са ученички в СУ „Ангел Каралийчев” – град Стражица. Те също така участват в проекта „Твоят час”, където тренират борба свободен стил, ръководени от заслужилия треньор по борба Александър Петков.
Още на следващия ден след състезанието, Румен Павлов, който е заслужил майстор на спорта, европейски и световен вицешампион по свободна борба, патрон на новосъздадения от него клуб по борба и
кмет на град Стражица, прие в общината участниците в Държавния личен шампионат. Освен трите състезателки – Даниела, Станимира и Велислава, с треньора си Александър Петков, присъстваха президента на СКБ „Румен Павлов – 2016” – Димитър Рашков, председателя на Общинския съвет – Илиян Маринов и представители на медиите. В задушевната среща, кметът Румен Павлов и председателят на ОбС Илиян Маринов, който е и един от елитните състезатели на спортен бридж в областта, отправиха поздравления и пожелания за нови успехи към момичетата и техния треньор.
Спортният клуб по борба „Румен Павлов – 2016” започва своята дейност от средата на месец септември 2016 година. В момента над 80 човека от всички възрасти и от двата пола, разделени на 5 групи, системно тренират любимия си спорт. Успоредно с това се водят занимания по борба и с група от 20 деца от проекта „Твоят час“.
Община Стражица очаква своите нови шампиони. Успех!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново