Първи Национален маратон по плуване домакинства Лясковец

Публикувано на вт, 28 юли 2015
1291 четения

Лясковец бе домакин и съорганизатор на провелия се през уикенда плувен маратон, иницииран в памет на майстора на дългите плувания и носител на орден за доблест І степен Добри Динев. Първият Национален плувен маратон в памет на Добри Динев, който срещу името си записва 10 световни рекорда, от които 6 са в книгата на Гинес се проведе на лясковския язовир „Костимял – Горен”.

Организаторите от Плувен клуб „Етър”, община Лясковец и община Велико Търново и основния спонсор фирма „Делфина”, създадоха страхотна атмосфера, а състезателите показаха висок спортен дух, мъжество и темпо на плуване при температура от 34 градуса. В състезанието взеха участие 22 състезатели от София, Русе, Велико Търново, Варна, Благоевград, Павликени, Свети Влас и разбира се домакините от Лясковец. Дистанцията, която преплуваха съревноваващите се беше 3 км. като класирането бе в два отделни раздела „Мъже” и „Жени” и „Ветерани”, разпределени по възрастови групи – 30-45 години, 46-60-годишни и над 60 години. При мъжете на първо място се класира Цветан Йорданов от София, при жените Мириона Моева – също от София. При мъжете ветерани най-добър в групата си 30-45 години се оказа Ивайло Тунчев, също столичанин, а в групата на ветераните от 46-60 години най-бърз бе русенецът Ивелин  Иванов. Името на Русе защити и Николай Ханджиев, който стана първи при най-възрастните мъже в групата над 60 години.

Медалите и наградите на победителите връчи д-р Ивелина Гецова, кмет на домакинстващия състезанието град Лясковец, на чиято територия се проведе първия Национален плувен турнир в чест на известния варненски маратонец.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново