Откриха ВИП стая в очното отделение на областната болница

Публикувано на вт, 7 мар. 2023
4869 четения

Нова ВИП стая беше открита в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново. Тя е направена с дарение от Лайънс клуб „Велико Търново“, в който членуват само мъже. Иинвестицията за нея е над 16 000 лв. Стаята разполага с две легла и самостоятелен санитарен възел, обзаведена е с нови мебели и разполага с всички необходими удобства за пациентите.
„Вашето благородство и това дарение са израз на съпричастност и човечност. За да разберете какво означава този жест за нас, бих искал да споделя, че във времето, в което живеем отделянето на капиталови разходи от бюджета на болницата за подобна инвестиция е непосилна задача за всяко едно ръководство. Този проект, реализиран по ваша инициатива, с ваши сили и средства, дават възможност тази стая да заприлича на тези от най-развитите болници в България, а може би и по света. Това ни дава възможност в 21 век, лекувайки по всички съвременни методи, да предлагаме и съвременни социално-битови условия на нашите пациенти“, заяви изпълнителният директор на МОБАЛ д-р Красимир Попов. След това подари на началника на очно отделение д-р Елка Миланова картина, създадена от майка на болно дете, която ще бъде поставена в новата ВИП стая.
„Изключително сме благодарни за това, което направихте за нашето отделение. Радвам се, че сте избрали да ни подкрепите, което за нас означава много“, сподели д-р Миланова. И допълни, че изградената преди няколко години ВИП стая в отделението се радва на голям интерес от страна на пациентите. За това изрази удовлетворението си от откриването на новата стая.
„В нас спонтанно се роди желанието за това дарение, тъй като една от целите на световното лайънс движението е борбата със слепотата и диабета. Участвали сме в много дарителски кампании, но тази беше наистина едно предизвикателство за нас, тъй като размерът на дарението е голя, но с няколко инициативи успяхме да осъществим тази идея“, заяви инж. Любомир Шербетов от Лайънс клуб В. Търново.
Заедно с останалите членове на организацията споделиха идеята си да предоставят на д-р Миланова закупеният преди четири години от тях апарат, с който са извършени прегледи на деца от детските градини и училища. Благодарение на тази кампания е установено, че 15 подрастващи имат проблеми със зрението, за които техните родители не са знаели. За това предложиха тази инициатива да бъде продължена от д-р Миланова и нейния екип . Тяхната идея срещна подкрепата на д-р Попов и д-р Миланова, които обещаха да съдействат за нейната реализация.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново