Още 100 самотноживеещи възрастни хора в Г. Оряховица ще получават топла храна

Публикувано на ср, 18 Мар. 2020
83 четения

Още 100 души в Г. Оряховица ще получават топла храна, която ще се приготвя в базата на Домашния социален патронаж. Мярката е временна и се въвежда докато трае извънредното положение в страната. Раздаването на храната ще започне от 23 март – понеделник, като целта е да бъдат обхванати максимален брой самотноживеещи възрастни хора, за да се ограничи тяхното излизане навън. “Трябва да се погрижим за тях и да ги предпазим. Именно, за да не излизат от домовете си, заявяването на услугата ще стане по телефона”, заяви кметът на Общината инж. Добромир Добрев.
Нуждаещите се възрастни хора могат да се обадят на телефон в Информационния център на Общината – 0882 165 369 на Добромира Енчева и да заявят 3 имена, постоянен адрес и телефон за връзка. Ако храната ще се доставя на настоящия адрес, трябва да се каже и той.
Храна ще се доставя на възрастни хора на 70 и над 70-годишна възраст, които са самотно живеещи без близки и роднини в населеното място. При първата доставка на храната, потребителите ще подпишат заявление, договор и ще внесат депозит от 25.00 лв. Сумата е за първите две седмици на доставяне на храната. Топлата храна ще се доставя от понеделник до петък включително, а менюто включва супа, основно ястие и хляб.
От тази мярка могат да се възползват и самотноживеещи възрастни хора, които в момента са в списъка на чакащите за услугата на Домашен социален патронаж. Заявленията по телефона ще се приемат до петък, уточняват от местната администрация.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново