Оперативният щаб в Eлена с призив за предстоящите празници

Публикувано на пт, 10 апр. 2020
206 четения

Във връзка с предстоящите празници в условията на извънредно положение Общинският оперативен щаб в Елена излезе с призив към собствениците на имоти в общината от други градове и държави, както и към еленчани далече от родния край. Обръщението е продиктувано от загриженост за безопасността на местните хора в града и селата и предотвратяване на възможността за проникване на зараза от опасния вирус.

Оценили красотата на Еленския балкан, много хора са избрали да притежават имоти в гр. Елена или в някои от околните над 120 селца и махали. Те не само се оживяват по празници, отпуски, ваканции или в края на всяка седмица. Инвестирането в имоти допринася за развитието на местната икономика, а косвено и за подобряване на инфраструктурата.

„Цветница и Великден, Първи май и Гергьовден, са сред най-дългоочакваните празници за еленчани и всички вас.  Тази година обаче ситуацията е различна.

Обръщаме се към вас и горещо ви молим: за празниците си останете там, където сте. Споделяме напълно притесненията на еленчани, които с разбиране приемат всички ограничения, и, слава Богу, до момента в общината няма регистрирани нито потвърдени, нито дори съмнителни случаи на COVID-19. В навечерието на празниците обаче местните хора се страхуват, че с големия поток от гости коварният вирус може да споходи и нас. Затова ви призоваваме да проявите разум и отговорност, и да отложите идването си за времето, когато опасността ще е преминала.

Същият призив отправяме и към нашите земляци, които работят далече от родния си край. Колкото и да Ви се иска да видите близките си, да празнувате заедно с тях, помислете за възрастните си родители, баби и дядовци, и всички близки, които може да изложите на риск, и вземете по-разумното решение!“, призовават от Оперативния щаб.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново