Окичиха с мартеници болните деца в Педиатрията

Публикувано на ср, 1 Мар. 2017
425 четения

С много настроение, радост, здраве и песни Баба Марта зарадва най-малките пациенти в Педиатрията на областната болница във Велико Търново, които  получиха мартеници . Символите на здраве   са изработени от обитателите на Дома за възрастни “Венета Ботева”, които всяка седмица творят в ателиета по арт терапия, където за всеки национален и християнски празник се приготвят най-различни и оригинални подаръци.

Освен от ръководството на болницата ,гости на децата от Педиатрията бяха и ученици от ОУ “Димитър Благоев”, които драматизираха приказки за Баба Марта,  за националния празник Трети март и за  22 март- Деня на Велико Търново. Тази година за първи път  с китари и акордеон гостуваха трима  малки музиканти от Детската школа при Младежкия дом. Те поздравиха болните малчугани, които присъстваха на тържеството с майките си.

Д-р Валентин Точков, началник на великотърновската Педиатрия поздрави всички и им пожела да оздравеят по-бързо. А майките да бъдат спокойни, тъй като за най-малките пациенти неуморно се грижат  всички в Отделението. В момента лекуваме 28 деца, най-вече с вирусни заболявания и настинки, отчете д-р Точков.  Той припомни, че Отделението има трето, най- високото  ниво на компетентност, и са създадени много добри условия за децата.

Вася ТЕРЗИЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново