Община Стражица е готова за зимния сезон

Публикувано на пт, 15 Ное. 2019
591 четения

Общинския съвет за намаляване риска при бедствия на 15 ноември се събра и обсъди готовността на община Стражица за осигуряване на нормален обществен и икономически живот през зимния сезон на 2019-20 г.

Община Стражица има 94 км. пътна мрежа. За снегопочистването са осигурени  10 трактора, един ЗИЛ 131, 2 песъкара с гребло, фадрома, минифадрома. За опесъчаване са осигурени 100 т. пясък и 60 т. сол. Ще бъдат осигурени още 100 т. пясък и 50 т. сол.

В готовност са 25 работници по зимното поддържане за почистване на тротоарите в града и населените места на територията на общината.

При силно усложнена зимна обстановка ще се наема допълнителна техника.

Съществуващата магазинна мрежа позволява нормалното снабдяване на населението с хранителни стоки от първа необходимост.

Детските и учебни заведения и социалните домове са осигурени с твърдо и течно гориво за отоплителния сезон.

Към 01.11.2019 г. общината разполага с 51 хил. лв. за изпълнение мероприятията за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища.

Изготвен е план за действие при усложнена зимна обстановка. Актуализиран е състава на Общинския съвет за намаляване риска при бедствия.

На  фирмата осигуряваща почистването на общинските пътища  е предоставено  разписание на маршрутите за извозване на учениците до учебните заведения с училищните автобуси.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново