Община Лясковец се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

Публикувано на вт, 10 сеп. 2019
101 четения

За поредна година Община Лясковец се присъединява към националната кампания под надслов „Да изчистим България заедно”. През 2019 година събитието в национален мащаб се провежда на 14 септември /събота/ 2019 година.

Община Лясковец провежда кампанията на 13 септември – петък и на 14 септември – събота.

За провеждането на кампанията, Общината ще осигури чували и ръкавици на доброволците, които ще се включат в почистването.

Общинска администрация и общинските звена ще почистват на 13 септември в малък и централен градски парк, детски и спортни площадки, стадиона, пътя към манастира, поляните около Петропавловския манастир и други. В почистването ще се включат и училища и детски градини, които ще облагородят дворните си пространства в навечерието на първия учебен ден.

Каним всички жители на общината, да се присъединят към нас на 13 септември 2019 година, или на следващия ден – 14 септември, да станат  част от инициативата „Да изчистим България заедно”. Община Лясковец призовава гражданите да се включат в почистването на междублоковите пространства и на прилежащите терени към жилищните сгради.

Всички, които ще изберат да почистват, могат да получат чували и ръкавици и в двата дни – 13 и 14 септември, в сградата на Общината /на партера/ във времето от 8 до 10 часа.

Събраните отпадъци трябва да се поставят в чували до контейнерите за битов отпадък.

Желанието ни е в тазгодишната кампания да бъдат въвлечени максимален брой участници, жители на община Лясковец – град Лясковец и селата Драгижево, Джулюница, Добри дял, Козаревец и Мерданя, с цел  постигане на възможно най-добър резултат.

Амбицията на „Да изчистим” е всички ЗАЕДНО да направим света по-чист, по-уютен, по-зелен и да се докажем като достойни граждани на нашата община!

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново