Община Лясковец организира на 21 април почистване на пътеките към манастира „Св. св. Петър и Павел“

Публикувано на ср, 17 апр. 2024
59 четения

DCIM100MEDIADJI_0236.JPG

Община Лясковец кани гражданите да се включат в почистване на пътеките към манастира „Св. св. Петър и Павел“. Акцията ще се проведе на 21 април 2024 г., неделя. Сборният пункт е в 10:00 ч. на паркинга пред комплекс „Светицата“.  Общината осигурява ръкавици за доброволците и чували за събраните отпадъци, както и техника за извозването им до регламентираните места. Молбата на организаторите е лясковчани, които имат възможност, да си носят градински ножици и други подходящи инструменти.

Целта на кампанията е пътеките, по които много любители на природата стигат до манастира, да станат по-достъпни и привлекателни. Но най-важната цел, е да се приобщи обществеността към идеята за опазване и грижа за околната среда.

„Средата, в която живеем, зависи от всички нас като общество. Инициираме акцията в навечерието на Световния ден на Земята и вярваме, че лясковчани ще участват активно в нея. Вярваме също, че заедно можем да превърнем тази съвместна изява в своеобразен празник на здравето и обичта към природата. Жителите на община Лясковец заслужават по-чисти и по-зелени населени места, което можем да постигнем с общи усилия!“, е апелът на общинското ръководство.

При лошо време инициативата ще бъде отложена, а нова дата за провеждането й ще бъде допълнително оповестена.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново