Обръщение на кмета на Община Лясковец д-р Гецова към жителите по повод настъпващите Великденски празници

Публикувано на пт, 10 апр. 2020
161 четения

Уважаеми жители на Община Лясковец,

След няколко дни по календар идват едни от най-светлите празници, бележещи Възкресението на нашия Спасител Иисус Христос! Тази година, в навечерието на тези празници, аз се обръщам към вас, не с поздрав и пожелание за весело празнуване, а с призив-молба за разумното им отбелязване.

Знам, че лясковчани сме удивително предприемчиви, със силен борчески дух, изключително отговорни и със силно развито чувство за граждански дълг, затова и всички заедно можем да се справим с болести и предизвикателства.

Нека в тези празнични дни си дадем сметка, колко е важно да предпазим себе си и хората, които обичаме, нека останем в домовете си и да се помолим за здравето на близки и приятели и за изцелението на всички болни наши сънародници и хора по света.

В град с пет църкви и още толкова по селата, е наложително да бъдем особено предпазливи, да не се струпваме в храмовете по време на празничните литургии. Нашите отци всеки ден се молят и бият камбаните в храмовете за нашето здраве, ще се молят за нас и на Цветница, и на Великден. А ние нека останем с близките си в къщи и отправим молитва към Бог от домовете си! Не случайно имаме толкова много храмове на територията на нашата малка община и като на добри миряни, Спасителят винаги ни е помагал. Дано и сега бди над нас и да ни показва правилния път, но нека и ние допринесем за здравето и спасението си, като бъдем разумни и дисциплинирани граждани и човеци!

Този Великден ще бъде много различен. Той ще ни накара да се замислим дълбоко над житейските въпроси и ще ни покаже, че с единение, с гражданска и човешка отговорност, с всеотдайност и грижа за семейство и приятели, с вяра и любов към всички хора, можем да победим и да превъзмогнем бъдещите изпитания и трудности, които несъмнено ни чакат.

Скъпи съграждани, от сърце ви желая да бъдете здрави, не се поддавайте на страх и негативизъм, мислете за надмощието на доброто над злото и за всепобеждаващата му сила –  само така ще можем да се избавим от сполетялото човечеството нещастие.

Още веднъж – бъдете разумни и отговорни, и вярвайте в по-добрите утрешни дни! Честити да сте и светло и уютно да ви е в семейната празнична атмосфера на обич, близост и топлина!

Дано с Възкресението Христово се възроди и животът ни, такъв какъвто го обичаме – с усмивки, прегръдки, волност и свобода!

д-р Ивелина Гецова

Кмет на Община Лясковец

loading...
Пътни строежи - Велико Търново