Обръщение на Дилян Млъзев, кмет на Община Елена

Публикувано на пт, 27 февр. 2015
627 четения

Уважаеми съграждани,

Предстои да отбележим една от най-съкровените дати в календара на българската история. Дата свещена – денят на българското Освобождение. Трети март 1878 година! Краят на една война, с която се слага точка на петвековното османско иго, край на епохата на националноосвободителните борби на народа ни.

Трети март е свят празник, ден на който отдаваме своята признателност към жертвите, дадени от братята руси, финландци, румънци, поляци, прекланяме се и пред славния подвиг на българските опълченци – героите, които оказват решаваща помощ за обръщане хода на войната. Храбреците, които с чутовния си подвиг записват най-светлата страница в новата българска история – първата страница на нейната свобода.

В ден като този, освен почит към героите, ние отправяме поглед към настоящето. Изпълняваме ли достойно заветите на тези, които дадоха живота си за нашата свобода, предаваме ли уроци по родолюбие на поколенията, които идват след нас? Всеки сам ще даде отговор на тези въпроси, но онова, което можем да променим за по-добрата съдба на децата ни, е да бъдем обединени така, както сме днес, защото над всички и всичко стои България.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

инж. Дилян Млъзев, кмет на Община Елена

loading...
Пътни строежи - Велико Търново