Новото Спешно отделение на областната болница е готово и започва да работи

Публикувано на пн, 29 ян. 2024
1249 четения

Новото Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД започва работа от 1 февруари, четвъртък. Отделението е разположено в бившия кръвен център. Входът за него е от ул. „Ниш“ (централен вход на болницата ).
Към новото Спешно отделение беше изградена и пътна връзка, която ще даде възможност линейките да имат удобен подход към прилежащите улици и булеварди.
Отделението е разположено на площ от 700 кв. м и отговаря на най-съвременните изисквания в медицината.
В него са ситуирани различни консултативно-диагностични кабинети, зона за триаж на пациентите, удобна чакалня. Изградени са манипулационна, зала за спешна терапия и наблюдение на пациентите, зала за диагностициране, наблюдение и уточняване на състоянието на болния, както и шокова зала.
Средствата за изграждането на новото Спешно отделение са осигурени по проект на Министерство на здравеопазването, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“, а стойността на инвестицията възлиза на над 400 000 лв. без ДДС.
Неотложният кабинет към ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов“, който поема грижата за пациентите през нощта, през почивните дни и когато нямат достъп до своите лични лекари, ще продължи да функционира на досегашното си място – централен вход (срещу болничната аптека).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново