Нов голям успех за каратистите от Павликени

Публикувано на нд, 3 май 2015
530 четения

Четири медала спечелиха състезателите на павликенския карате – киокушин клуб от участието си в проведеното на втори май в Габрово Републиканско първенство. И четиримата представители на павликенската карате школа се представиха отлично и завоюваха медал в своята категория. Тереза Давидова се състезава в категория до 45 кг при девойките младша възраст и завоюва златен медал, а в същата категория и възраст Йоана Кирилова спечели сребърен. При юношите младша възраст Иван Пламенов в категория до 45 кг беше отличен със сребърен медал, а Теменужка Стефанова при девойките старша възраст – с бронзов.

Треньорът на павликенските каратисти сенсей Боян Ангелов изрази задоволството си пред „Янтра ДНЕС“ от отличното представяне на своите възпитаници по време на първенството. Той съобщи и друга радостна новина – определената за „Спортист на годината – 2014“ за Павликени Теменужка Стефанова е приета в състава на Националния ни отбор за Европейското първенство по карате киокушин, което ще се проведе от 28 май до 2 юни това лято в Германия. Това е огромен успех за нас, за пръв път наш състезател е включен в национален отбор, и се надявам, че Теменужка Стефанова ще се представи достойно – заяви сенсей Ангелов.

Успехите на павликенския клуб по карате киокушин не са случайни. Само преди месец павликенските състезатели донесоха 5 медала от Международния турнир в Стара Загора. На проведеното преди дни в Русе състезание за деца до 10-годишна възраст участваха с един състезател, Цвятко Велешки, който е показал отлични качества – според сенсей Боян Ангелов. Сега усилията на павликенските карате състезатели са насочени към подготовката им за Републиканското състезание за деца, юноши и девойки, младша възраст, което е насрочено за 5 юни в Ямбол. Павликенският карате клуб ще вземе участие в него със 6 състезатели.

Елка СПАСОВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново