Никол Христова от СУ „Ем. Станев” спечели среброто на олимпиада по изкуствата

Публикувано на чт, 27 Дек. 2018
421 четения

10-годишната Никол Христова от Велико Търново се пребори за среброто от Международната олимпиада на изкуствата и танца в София. Талантливата певица е възпитаничка на вокалния педагог Петя Кръстева от класа по поп и джаз пеене на СУ „Емилиян Станев”.

Никол се състезава във втора възрастова група и впечатли международното жури с изпълнение на две песни – българския хит на Маргарита Хранова „Оставаме” и един от съвременните руски хитове  на Ани Лорак „Просто кажи”. Търновката отново показа  завидна за възрастта си вокална техника, дълбока емоционалност и завладяващо сценично присъствие. Това й донесе не само сребърния медал, но и специална покана  за участие в международен фестивал в Сърбия  през 2019 г. Това  е отличен завършек на календарната година за  Никол, която вече завоюва няколко престижни награди от международни форуми за млади певци през 2018 г.

Международната олимпиада на изкуствата и танца се проведе в голямата зала на Руския културно-информационен център в София. На сцената своя талант показаха над 600 участници от девет страни. Организатори на престижния форум са “Балкански алианс” със съдействието на представителството на Россътрудничество в България.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново