Навършват се седем години от гибелта на командоса Емил Шарков

Публикувано на пт, 12 мар. 2021
1075 четения

В неделя, на 14 март 2021 година, се навършват седем години от убийството на командоса Емил Шарков. Той беше прострелян, а петима негови колеги бяха тежко ранени, по време на спецакция в дома на барикадиралия се Петко Петков. Стрелецът е с доживотна присъда без право на замяна.

Седем години след трагедията, всички лясковчани помнят онзи злополучен ден и ужасните изстрели в ранния час на 14 март 2014 година. В памет на героя ръководството на Община Лясковец издигна плоча – паметен знак за полицая, загинал в защита на учениците от близкия корпус I на лясковската гимназия „Максим Райкович“. Почит към загиналия отдават всяка година общинското ръководство, учители, ученици, граждани, както и колегите на убития и неговото семейство.

Заради наложените мерки в епидемичната обстановка, панихида и почетен ритуал няма да има за втора поредна година. Но през междучасията на петъчния ден преди годишнината, деца от началните класове с учителите си свеждаха глави и слагаха цветя на плочата на героя, поставена преди 6 години на фасадата на училището.

Паметта за Шарков днес беше почетена и от кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Заедно с директора на училището Даниела Арабаджиева, положиха своите букети и помълчаха в знак на преклонение към саможертвата на Емил Шарков.

На самия ден, 14 март се очаква и командосите от отряда на загиналия, съпругата и близките му също да отдадат почит по повод 7 години от кончината на техния другар, съпруг и син.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново