Надиграването “Букет от ритми” в Павликени “взриви” публиката

Публикувано на вт, 27 мар. 2018
270 четения

Фолклорното надиграване “Букет от ритми”, което се проведе в Павликени, “взриви” публиката. 14 състава от страната, разпределени в три категории, се надиграваха на сцената. На журито беше много трудно да открои най-добрите. Тъй като състезанието бе организирано под егидата на кмета на Общината инж. Емануил Манолов, той също имаше своя награда. Спечели я танцовият състав “Пчелина” от Пчелище. Според градоначалника, твърде красив и богат е българският фолклор, който не само трябва да се показва на света, а да се учат и младите българи.

В отделните категории първите места спечелиха танцовият клуб “Боляри” от В. Търново, танцьорите на “Хоп Троп” от Беляковец и танцовата формация при администрацията на Стара Загора. Имаше и още една специална награда за най-добро ансамблово изпълнение. Грабна я танцовият клуб “Луди млади” при читалището в Полски Тръмбеш.

Надиграването “Букет от ритми” в Павликени се проведе за трети път. Организатори са Общината, градското читалище и Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново