На среща с лясковските випускници Военният университет представи обучението си

Публикувано на пн, 20 мар. 2023
197 четения

В лясковското СУ „Максим Райкович“, със съдействието на офиса за военен отчет в община Лясковец се проведе среща, на която  НВУ „Васил Левски“ представи обучението си. Срещата със завършващите училище младежи бе във връзка с обявения прием за 2023-2024 година на кандидат-курсанти за придобиване на образователно-квалификационна степен „Бакалавър” в професионално направление „Военно дело”. Тя се състоя и със съдействието на директора на училището Даниела Арабаджиева и в присъствието на класните ръководители на дванадесетокласниците – учителите по история и география Тихомир Тотев и Николай Банабаков. Във форума се включиха и ученици от 11 клас с класния си ръководител Вася Николова, на които също предстои скоро да избират професия и направления за бъдещо кариерно развитие.

Представителите на НВУ „Васил Левски“ – гр. Велико Търново провеждат разяснителна кампания във всички средни училища на територията на цялата област В. Търново, като идеята се реализира съвместно с Военното окръжие с началник подполковник Веселин Тинков, с помощта на кметовете на общините и със съдействието на експертите в офисите за военен отчет.

В Лясковец с випускниците се срещнаха двама курсанти второкурсници с направление Специални средства „Придвижване и транспорт“, които разясниха на учениците от най-горните класове, какви са възможностите, които дава обучението във военния университет във Велико Търново и факултетите в Шумен и Плевен. Те направиха изчерпателна мултимедийна презентация, показаха клипове от обучения и раздадоха на присъстващите младежи рекламни материали брошури за НВУ ,,Васил Левски“. Запознаха подробно випускниците с реда и начина за кандидатстване, с подготовката за изпитите, балообразуването и сроковете за кандидатстване, както и с последващата реализация на пазара на труда след завършване на обучението. Инж. Валентин Ениманев, експерт в местния общински офис за военен отчет и дошлите да промотират избраното от тях професионално направление настоящи курсанти на университета, както и подп. Тинков, представиха накратко и историята на университета, неговата академична структура, военните специализации, по които могат да се обучават желаещите, както и всички предимства, които носи обучението в университета. Подполковник Тинков разясни и алтернативната възможност, от която могат да се възползват випускниците – кандидатстване за срочна служба в доброволния резерв.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново