Младши посланици изнесоха открит урок

Публикувано на нд, 17 Дек. 2017
159 четения

Младшите посланици от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново изнесоха открит урок по гражданско образование. Това е единственото училище в града, което през тази учебна година работи по програмата за училища посланици на Европейския парламент.

„Твоят глас е нашето бъдеще” бе темата на урока, който беше представен пред възпитаници на ОУ „П. Р. Славейков”.  Марианна Стоянова, Румяна Иванова, Деян Христов и Стефан Филев от 11 клас на специалност „Организация на туризма и свободното време” се справиха отлично с ролята на учители. Те запознаха по-малките ученици с историята и институциите на Европейския съюз, като акцент беше поставен върху приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС.

Децата от „П. Р. Славейков” получиха 30 интерактивни пъзели. Подреждайки ги, те научиха как изглежда флагът на ЕС, за знамената и химните на страните-членки в Евросъюза. Същите пъзели ще получат всички основни училища в старата столица.

Откритият урок е част от дейностите, чрез които младшите посланици ще изпълняват основната цел на програмата – да се подобри осведомеността сред учащите за ЕС, европейското гражданство, парламентарната демокрация и Европейския парламент като институция, която представлява гласовете на гражданите. Старши посланици по проекта са учителите са Бистра Стефанова и инж. Славка Проданова.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново