Младежи от цялата страна се събраха в Г. Оряховица

Публикувано на нд, 1 Апр. 2018
207 четения

Млади хора от цялата страна пристигнаха в Горна Оряховица за ХІ Национална младежка среща, която бе открита в Художествена галерия „Недялко Каранешев“. Форумът премиа под надслов „Дигиталните технологии и младите хора”, организирана от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Г. Оряховица.

Гости на откриването на младежкия форум бяха кметът инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Йорданка Кушева.

Срещата започна с видео обръщение към гостите от евродепутата Ева Майдел, в което ги приветства за инициативността и пожела ползотворна работа.

Инж. Добромир Добрев също приветства младежите с добре дошли и ги увери, че Общината също се стреми да бъде в крак с новите технологии и все по-активното навлизане на електронното обслужване в различните сфери. „Европейската комисия пусна в действие уеб портала на инициативата WiFi4EU за финансиране на проекти за безплатен публичен безжичен интернет и отправи покана към общините от цяла Европа да направят своите регистрации в очакване на първата покана за представяне на проектни предложения в средата на май. Тази програма предлага на общините ваучери на определена стойност за създаване на точки за публичен достъп до безжичен интернет на обществени места. Община горна Оряховица вече е заявила своето желание за участие в програмата и за отваряне на такива зони”, сподели с присъстващите младежи инж. Добромир Добрев.

В срещата участваха младежки групи от Търговище Златица, Казанлък, Свищов, Димитровград, Левски, Варна, Лясковец, Стара Загора, Ловеч, Габрово, Силистра, Велико Търново, Пазарджик, Враца, Козлодуй, Добрич, както и представители на домакините от горнооряховски младежки парламент.

В продължение на три дни участниците имаха възможност да споделят опит не само с домакините, но и с поканените представители на водещи партньори – Европейски информационен офис на евродепутата Ева Майдел във В. Търново, Центъра за безопасен интернет, Фондация „СМАРТ“, „Образование България 2030“, Клуба на програмистите във В. Търново, Проект „Future“; София филм Фест и TurnovoRUNs.

По време на срещата участниците обсъдиха конкретни действия, свързани с предоставените от ЕС възможности за развитие и активиране на младежкия граждански сектор.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново