Млад фотограф открива изложба в лясковското читалище на 27 март от 18 часа

Публикувано на чт, 23 мар. 2023
174 четения

Община Лясковец кани жителите и гостите на града и общината на 27 март от 18:00 часа  в НЧ „Напредък-1870“ – гр. Лясковец на откриване на първата самостоятелна фотоизложба „Светлата страна на луната“, с автор младият и талантлив фотограф Явор Калоянов. Изложбата ще бъде експонирана във фоайето на НЧ „Напредък-1870“ – гр. Лясковец и любителите на фото изкуството ще имат възможност да я видят в периода 27.03 – 21.04. 2023 година.

Явор Калоянов е магистър по изобразително изкуство от Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. В момента е докторант към катедра „Рисуване”, като темата, върху която работи, е аерофотографията. Всъщност Явор е един от първопроходците в региона на снимането с дрон. По програма Еразъм е специализирал в Испания, а в Италия е учил кинематографични изкуства. Точно в Испания започва да снима по-сериозно. С пари, спечелени на бригада в САЩ, купува първия си фотографски дрон. От престоя зад океана му останала и една фотографска награда. Спечелил е конкурс на Американското посолство за снимка, правена по време на студентската бригада. Той предложил няколко кадъра от Чикаго и Минеаполис и едната снимка спечелила първото място.

Изложбата, която открива в град Лясковец, е подкрепена от Димитър Николов, от кмета на Община Лясковец и от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Лясковец, чрез превантивната й програма за 2023-та година.

Очакваме всички творчески настроени граждани и гости на града ни на предстоящото откриване на 27 март от 18:00 часа  в НЧ „Напредък-1870“ – гр. Лясковец.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново