Министърът на земеделието и храните дойде на празника на Стражица

Публикувано на нд, 16 Авг. 2015
883 четения

С новия химн на Стражица бяха открити тържествата по случай празника на града, който всяка година се отбелязва на големия християнски празник Успение Богородично. Той е дело на Атанас Костов, председател на читалището и художествен ръководител на формациите.

Гост на празника бе министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Часове преди това тя откри обновената художествената галерия в Стражица, финансирана по ПРСР. Събитието уважиха още великотърновските депутати Евгени Стоев и Марияна Бояджиева, областният управител проф. Пенчо Пенчев, вицеконсулът от Генералното консулство на Русия в Русе Андрей Малакей, кметове на общини, председатели на общински съвети, шефове на институции и организации от региона. Водещ на празничната програма бе популярния български актьор Ненчо Балабанов.

Кметът на Стражица инж. Детелина Борисова благодари на своите съграждани за подкрепата и доверието към кметския екип. „Благодаря ви за куража, желанието и търпението да превръщаме заедно нашия град в общински център от европейски тип! Искам да поздравя и хилядите съграждани, които са в чужбина, за да изкарват почтено хляба си и да издръжат своите семействата в Стражица. Знам, че сърцата ви са тук и че с мислите си изпращате добра и съзидателна енергия в родния ни град! Без вашата подкрепа кметският екип и администрацията нямаше да успеят да започнат промяната в Стражица и населените места“, заяви инж. Борисова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново