Мери от Мери Бойс Бенд с изненадващ урок в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”

Публикувано на ср, 9 май 2018
682 четения

Вокалистката на група “Мери Бойс Бенд” Мария Мутафчиева бе поредният звезден гост, който се срещна с ученици от ОУ “Патриарх Евтимий”. Визитата є бе по покана на учителя по музика Добрин Пелтеков в рамките на проекта му  “Срещи с…”, който има за цел да запознава учениците с известни личности от сферата на културата, музиката и спорта. Посещението на Мери бе пазено в тайна, а появата є предизвика истинска еуфория сред тийнейджърите. Докато учениците от 6 “а” изпълняваха “Непознати улици”, която от м.г. се изучава в часовете по музика, в класната стая влезе и запя с тях авторът и изпълнител на песента.

В рамките на учебния час учениците задаваха своите въпроси към Мери и бяха любопитни да научат как е започнала да се занимава с музика, как пише песните си и за поетичния конкурс, който организира всяка година.

Мария Мутафчиева е родена в Бургас и свири на пиано от 6-годишна възраст.   През 1994 г. заедно с Мирослав Мутафчиев и Илиян Георгиев създават групата “Мери Бойс Бенд”, на която е вокалист и автор на музиката и текстовете на песните. Групата добива популярност веднага със създаването си в софийските клубове през 1995 г. и има множество награди и номинации за музика. Месец след като печелят наградата БГ група на 2012 г. и пускат на музикалния пазар албума „Непознати улици 2012“, Мария Мутафчиева издава и книга със същото име. В нея са събрани ранни стихове и първите є текстове за песни. През същата година стартира и Национален поетичен конкурс „Непознати улици“, за ученици от 7-ми до 12-ти клас, който се провежда през октомври.

“Аз бях от скучните ученици. Завърших Математическата гимназия в Бургас, но истината е, че през цялото време се занимавах с музика и това осмисляше свободното ми време. Смятам, че едно дете, особено в тийнейджърска възраст, е добре да се занимава с музика, особено ако има шанса да свири в група. Това е едно от най-смислените неща, което може да прави”, сподели Мери. В края на срещата тя подари на всяко дете диск с хитове на групата с автограф, след което се срещна и с останалите шестокласници от училището.

За финал цигуларката Никол Станоева от класа на Добрин Пелтеков направи интервю с Мери. По традиция учениците интервюират всеки един от гостите, след което публикуват видеото на сайта на учителя по музика. От началото на учебната година досега Добрин Пелтеков е успял да запознае своите ученици със Стефан Диомов, Звезди от „Ахат“ и Десо от Tri O Five, пътешественика Пламен Узунов, група „Оратница“, председателя на фен клуба на Манчестър Юнайтед Емил Йорданов, Маги Джанаварова и др.

Весела БАЙЧЕВА

сн. Бранимир БОНЕВ

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново