Мерданските певици грабнаха “Златен Орфей”

Публикувано на пн, 22 юни 2015
659 четения

Женският народен хор на лясковското село Мерданя с ръководител Красимира Колева получи “Златен Орфей” в XI-0то издание на “Евро фолк – Черно море” 2015. Наградата, която самодейките от Мерданя завоюваха и поредното им голямо отличие.
„Без вас нямаше как „Евро фолк – Черно море“ да бъде факт. Продължавайте да предавате корените на децата ни, за да ни има и в бъдеще“. Това каза президентът на ЕАФФ Калоян Николов при закриването на 11-то издание на фестивала и пожела на участниците и в следващите години отново да бъдат заедно на сцените в Приморско и Китен.
По традиция носителите на Гран при зарадваха отново публиката със своите изпълнения, а за финал на фолклорното събитие се изви голямо българско хоро.
От десет години насам се провежда този голям български форум за фолклор. От тогава до днес на сцени в градовете Обзор, Царево, Лозенец, Ясна поляна и Приморско своя талант и културна идентичност са показали хиляди участници, а носители на Голямата награда са били състави от България, Русия, Латвия, Украйна, Беларус и Азербайджан. Певиците от Лясковско се включват ежегодно и винаги се представят на ниво, прославяйки своите селища и община Лясковец.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново