МБАЛ “Свети Иван Рилски” набира доброволци за санитари за ковид отделенията

Публикувано на нд, 12 сеп. 2021
278 четения

МБАЛ “Свети Иван Рилски” набира доброволци за санитари в четирите ковид отделения на болницата. В момента в ковид отделенията се лекуват 81 пациенти и има остър недостиг на помощен персонал.
“Четвъртата ковид вълна по отношение на болните за нас се оказа най-мащабна, тъй като само за септември са преминали над 160 пациенти с коронавирус, коментира управителят на болницата д-р Иван Иванов.
“Леглата, които по план са 47, са увеличени почти двойно на 77 и не достигат. Всяка подкрепа с човешки ресурс е изключително ценна! Обръщаме се основно към младите хора и неправителствените организации от Горна Оряховица и региона, да помогнат на болницата в този труден момент и да се включат с доброволни дежурства според възможностите си като санитари в отделенията! Осигурени са достатъчно защитни облекла и предпазни средства, направена е организация за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.”
Желаещите да се включат като доброволци – санитари, могат да се свържат на телефон: 0878 74 62 18, главна сестра Румянка Мусева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново