Лятна занималня събра в Лясковец 60 деца за игри, творчество и забавления

Публикувано на чт, 2 юли 2015
784 четения

Весело и безгрижно премина първият месец от лятната ваканция за децата от лясковското НУ „Цани Гинчев”. От 1 до 30 юни бе организирана училищна лятна занималня. Тази форма на летни занятия с деца и ученици се провежда за пръв път на територията на община Лясковец. В нея се включиха 32 деца от трите детски градини в града и 27 ученици от началното училище. Всеотдайно и с много любов, учителите работиха с малчуганите. Те разнообразиха ежедневието им чрез различни дейности като игри и спорт на открито, творчески занимания, изобразително и приложно изкуство, гледане на любими детски филмчета, четене и драматизиране на приказки и др. Много от времето, децата посветиха на музикалното и танцовото изкуство.

            По време на занятията учениците участваха в три празника. Чного изненади и приятни емоции им донесе Денят на детето, а на 24 юни пред родителите си те пресъздадоха поредицата ритуали, свързани с Еньовден. В последния ден, на 30 юни с много песни и танци закриха училищната лятна занималня.

Едномесечният престой в училище, помогна на бъдещите първокласници да опознаят училищната среда и учителите си, да създадат много нови приятелства с по-големите ученици, с които ще се срещнат на есен.

Не по-малко доволни бяха и родителите на децата. Те разказаха, че децата им са посещавали училището с много ентусиазъм. „Благодаря на целия педагогически екип за грижите към децата и за това, че към всяко дете се подхожда с много търпение и любов. Беше уникално – всеки ден се предлагаха различни игри и занимания. Учителите направиха така, че наистина децата да се чувстват много специални – можещи и знаещи”, казва Мария Тодорова. Други родители споделиха също, че занималнята е била много полезна за работещите родители, че разнообразните творчески и спортни дейности, в които децата са се включили, са им дали възможност да общуват помежду си и да се опознаят.  Наталия Иванова пък изрази мнение, че това е един много успешен проект, защото лятната занималня е оползотворила ваканционното време на децата добре. „Мога да кажа най-доброто, както за лятната занималня, така и за училище „Цани Гинчев” и учителите, които бяха много всеотдайни и добри с децата ни. По време на тези посещения в училище, нашите палавници се зареждаха само с положителни емоции и научиха много, което ще им бъде от полза занапред”, заяви също благодарна майка на първокласник. Друг родител пък отбеляза, че идеята за провеждане на лятната занималня е помощ и спокойствие за тях, защото децата им през деня са на сигурно и добро място и в ръцете на добри специалисти, че благодарение на учителите, наред със заниманията и игрите, малчуганите – бъдещи първолаци, успешно са преминали прехода от детската градина към началното училище.

Всички родители препоръчват училищната лятна занималня да се превърне в традиция. Те вярват, че в игри, творчество и учене, децата разгръщат пълноценно своя потенциал и откриват своето призвание.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново