Лясковчани ще станат свидетели на третото рали състезание в родния си град

Публикувано на вт, 16 юни 2015
481 четения

За трета поредна година Лясковец ще посрещне на старта до стадион „Михаил Алексиев” най-добрите пилоти и автомобили, които ще се състезават в Планинското състезание „Раховец – Лясковец 2015”. То ще се проведе в два последователни дни – на 20 и 21 юни (събота и неделя). През първия ден ще се проведат тренировки в три манша, а същинската надпревара ще бъде на 21 юни /неделя/. Стартът на състезанието във втория ден ще бъде даден в 11:00 ч. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.

Надпреварата е кръг от планинския шампионат по автомобилизъм. Организатори на Планинското състезание са БФАС и СККА „Етър Рейсинг”, с подкрепата на общините Лясковец и Горна Оряховица. Откриването е в съседната ни община, а самото състезание протича по трасето от лясковския стадион до манастира „Св. св. Петър и Павел”. Дължината на трасето е 3 350 м. Трасето, по което ще се състезават автомобилите е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България.

На 20 юни (събота) пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобилите. Той ще започне в 09.00 ч.

След провеждане на административно-техническия преглед, в 12.00 ч. предстои официалното откриване на състезанието. След това участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново