Лясковските деца ще шестват в празничния 24 май, на следващия ден дефилират абитуриентите

Публикувано на вт, 21 май 2019
101 четения

 

На 24 май 2019 година тържествата в Лясковец, посветени на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ще започнат с празнично шествие на учениците от лясковските училища. В 10:30 ч. шествието, водено от представителния фанфарен състав на гимназията, ще премине през града по улица „Трети март” и площад „Възраждане”, след което на откритата сцена на централния площад пред читалище „Напредък-1870” ще започне празничният концерт, посветен на Солунските братя.

Началото на концерта е в 11:00 часа и в него ще участват ученици от СУ „Максим Райкович” и НУ „Цани Гинчев”. Приветствие към учители, ученици, културни дейци и хора на творчеството и словото, ще отправи кметът на Община Лясковец д-р Гецова.

С химна на Михайловски „Върви, народе възродени” и изпълнения, посветени на Кирил и Методий, на Родината, на книгата и буквите, ще протече най-българският празник.

На 25 май в Лясковец официално ще бъдат изпратени тазгодишните абитуриенти. Пред обществеността тази година Випуск 2019 ще дефилира по червения килим на 25 май 2019 година от 18:30 часа, когато е балната вечер на абитуриентите от лясковското училище. Изпращането на откритата сцена в град Лясковец се организира от училищното и общинското ръководства и тази година тържественият парад на младостта и красотата ще се състои за единадесети пореден път.

Движението по централните улици „Трети март”, пл. „Възраждане” и „Манастирска” ще бъде спряно от 17:30 часа до приключване на мероприятието.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново