Лясковски деца с медали от международен турнир по математика

Публикувано на пн, 27 февр. 2017
602 четения

Приключи зимният кръг на IV международeн турнир „Математика без граници”. В него участваха над 16 000 ученици от 30 страни на 5-те континента.

Учениците от лясковските училища също се включиха и доказаха, че са достойни математици. От начално училище „Цани Гинчев“ взеха участие 20 деца от първи до четвърти клас. С медали се окичиха 8 ученика, като най-малкият математик Калоян Капнилов от І клас е с максимален брой точки и бе отличен със златен медал и първо място. Карина Ибрямова и Владимир Стефанов, съответно от ІІІ и ІV клас са отличени със сребърни медали за съответните възрастови групи. С бронзови медали са отличени петима ученика – първокласниците Виктория Райчева и Владимир Николов, Елица Димова от ІІІ клас и Дария Стаменова и Никола Тодоров от ІV клас.

Ръководството на НУ „Цани Гинчев“ поздрави своите възпитаници за постигнатите отлични резултати и продължава и в бъдеще да поощрява и подкрепя своите възпитаници за участието им в още много състезания.

В навечерието на своя патронен празник, успехи постигнаха и учениците от лясковската гимназия. Възпитаниците на СУ „Максим Райкович” също се впуснаха в Международния турнир „Математика без граници” – сезон зима и заслужиха медали за упоритата си работа. За своето старание и чудесни резултати получиха сребърни и бронзови отличия, както и Сертификати. Сребърни медали заслужиха Александрина Димитрова от І а клас, Билян Арихтев, Станислав Христов и Ема Тодорова от ІІ б клас. Бронзови математици са Йоана Димитрова от І а, Кристина Попова и Кристиан Захариев от І б клас и Йоана Петрова от ІІІ б клас. Училищното ръководство и класните ръководители на децата им пожелават високи резултати и в следващите кръгове на надпреварата.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново