Лек дъждец за късмет очерта пътя на лясковските абитуриенти

Публикувано на чт, 25 май 2023
1623 четения

Две паралелки випускници изпрати тази година с червен килим и звездно шоу обществеността в Лясковец. На централния площад „Възраждане“ да видят дефилето на звездните момичета и момчета се събраха много лясковчани и гости на града. Главната улица „Трети март“ се изпълни с модерни возила, които с надути клаксони сигнализираха за парада на младостта и красотата. Много емоции, балони, пъстра арка, цветя и музика изпълниха пространството в центъра на града. По червените пътеки преминаха тридесет и девет дванадесетокласници, чиито имена бяха обявени от водещите на шоуто Деница Дикова и Кристиян Иванов.

Красиви,  стилни, с изискани костюми и тоалети и развълнувани в празничната вечер, младите хора дефилираха пред множеството горди от това, че приключват своето средно образование. СУ „Максим Райкович“ те завършват с профил „Икономическо развитие“ – специалността на випускниците от 12-ти „а“ клас и смесена паралелка „Моделиер-технолог на облекло и машинен оператор“ – профилът на 12-ти „б“ клас. По килима щастливо усмихнати и доволни от успехите на своите питомници преминаха и техните класни ръководители – Николай Банабаков и Тихомир Тотев.

Директорът на училището и кметът на общината чакаха на откритата сцена зрелостниците, връчвайки им празничен плакет и цветя и поздравявайки персонално всеки от тях. Младежите бяха поздравени и напътствани за последен път от директора на гимназията Даниела Арабаджиева, веднага след което лек дъждец очерта пътя им, по който тръгнаха към утрешния ден. Получиха и много аплодисменти от публиката, броиха до 12 няколкократно, снимаха се за спомен и организирано бяха ескортирани до Калоянова крепост за своята приказна бална нощ, преди да открехнат вратата към света на зрелостта.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново