Крадец на ценни антики и лични вещи е даден на съд

Публикувано на чт, 18 май 2017
187 четения

Великотърновската районна прокуратура предаде на съд 30-годишния Юлиян Г. за това ,че в периода от 9 октомври до 3 ноември 2016 г. във Велико Търново е извършил домови кражби възлизащи на обща стойност 5 707,62 лева. Обвиняемият е бил осъждан десет пъти за различни престъпления, като най-много са случаите на извършени кражби. Той се е специализирал в отключването на секретни патрони чрез използване на технически средства.

На 9 октомври м. г. от апартамент във В. Търново Юлиян Г. е откраднал два златни  пръстена, оригинален балкански пистолет с богата инкрустация от 18 -19 век, три реплики на балкански пистолети, оригинална кутийка с капсули, награден сребърен часовник със златна вложка от 1894г., три възрожденски сребърни пръстена, личен турски сребърен печат, медна реплика на антична монета и 200 евро. Всички отнети вещи са на стойност 3715,16 лева.

На 3 ноември м. г. той отново влиза с взлом във великотърновски апартамент, като използва шперцове за отключване. Рецидивистът е откраднал сребърни накити и ключ за лек автомобил. Всички вещи възлизат на обща стойност 1992,46 лева.

В началото на  октомври 2016 г. Юлиян Г. отседнал в апартамента на свой познат в града, като не криел, че извършва кражби. В подготовката си за тях той излизал сутрин, като си набелязвал жилища, в които може да проникне и се връщал чак вечерта. В апартаментите влизал, като отключвал входната врата с помощта на шперцове, а откраднатите вещи продавал.

По искане на прокуратурата Юлиян Г. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Михаела ДАВИДОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново