Кметът на Община Стражица Румен Павлов и общинското ръководство осигуряват средства за борбата срещу Коронавируса

Публикувано на вт, 7 Апр. 2020
485 четения

„Маски няма“ е все по-честият отговор, който клиентите на аптеките и магазините получават през последните седмици. Търсенето на защитни маски за предпазване от грипните вируси и мръсния въздух е в пика си около грипната епидемия и настъпващата зараза от новия Коронавирус.
Все пак, кметът на община Стражица и общинското ръководство успяха да намерят като първа доставка 600 броя от тази толкова дефицитна стока. Поръчани са общо 2000 броя и дезинфекционни препарати. Те ще бъдат раздадени на хората, които са на първа линия на борбата със заразата- медицинския център, полицаите, домашните помощници, обслужващия персонал на институциите, магазинерите. Също така не са забравени и социално слабите, възрастните хора, хората с увреждания.
Общината заделя необходимия ресурс за дезинфекция и грижа за хората. В помощ е привлечен и местния бизнес. Предложен е хотел „Ралица“, ако възникне такава необходимост, да предостави цялата леглова база за настаняване на болни от корона вирус. „ Каквото прецени щабът, че ще му е необходимо. Ние имаме базата и им я даваме изцяло на тяхна преценка как да се ползва и при какви обстоятелства, кога ще се наложи това нещо и дали ще се наложи – те решават“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново