Кметът на Елена получи благодарствено писмо от президента на българските скаути

Публикувано на вт, 8 авг. 2017
394 четения

Кметът на Община Елена  инж. Дилян Млъзев получи благодарствено писмо от президента на Организацията на българските скаути Добромир Драев за доверието и оказаната подкрепа на еленския скаутски клуб „Острец“.

„Вашето дарение ни убеждава в силата на нашата кауза и в това, че се намираме на прав път. В днешното трудно за всички ни време подобен жест е проява на особено благородство и ние високо ценим това – се казва в писмото. Горди сме, че ръководството на Вашата община дава достоен пример за подкрепа на каузата на скаутите. Благодарение на Вашето добро дело се подпомага още една стъпка в обществено-полезната ни дейност за образование и възпитание на българските деца“.

Скаутски клуб „Острец“в Елена скоро навърши една година, но младите скаути развиват дейност, с която вече сериозно се вписват в българската организация на най-голямото световно младежко движение. За своя рожден ден клубът получи специален подарък от кмета инж. Дилян Млъзев – ваучер за 300 км преход. Това дарение помогна на еленските скаути за участието им в Международния скаутски лагер в природен парк „Шуменско плато“. Заедно с още 80 деца се учиха как да оцеляват в гората и си припомниха знания за животните и растенията. Клуб „Острец“ гостува и на русенските скаути, които организираха лагер в лесопарк „Липник“, а сега им предстои участие и в лагера в Дуранкулак край Шабла.

„Нашата дейност намира все по-голяма подкрепа от организации и хора от общината, което ни дава увереност. Приключенията носят много емоции на децата, но по-важното е, че се справят успешно с предизвикателствата със самочувствие на знаещи, можещи и подготвени за всичко и са част от сплотеното скаутско семейство“ – сподели клубният водач на „Острец“ Даниела Кънчева.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново