Кметът инициира среща за безопасността на района между жп гарата и Южния пътен възел

Публикувано на чт, 5 Мар. 2015
301 четения

Кметът на Велико Търново Даниел Панов инициира среща на институциите, ангажирани с устройство на територията между жп гарата и Южния пътен възел.

„Потресен съм от смъртта на Вероника. Изказвам съболезнованията си на родителите, роднините, близките, колегите ѝ. Очаквам разследващите институции по най-бързия начин да си свършат работата и да разкрият виновника за това жестоко престъпление”, каза кметът Панов.

„Инициирам среща между всички институции, които имат отговорности и правомощия, за да се вземе решение за регулиране на цялата територия между жп гарата и Южния пътен възел. Водил съм разговори в Министерството на регионалното развитие, с областния управител и органите на полицията за такава среща в търсене на решение в интерес на сигурността на гражданите”, заяви Панов

Той посочи, че парцелите между гарата и ЮПВ са държавна и частна собственост. “Трябва да се иска съгласието на собствениците за да се направи каквото и да е по обезопасяването му. Всички съоръжения, които са изградени в това пространство преди 40 г., имат статут на временни. Трябва ни съгласие за постигане на цялостно и трайно решение. Въпреки, че изобщо не е отговорност на общината, воден от своята загриженост инициирам във възможно най-кратки срокове работна среща, на която да търсим заедно работещо решение в полза на гражданите”, каза Даниел Панов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново