Китаец мята въдица на състезание по риболов на язовира до Паскалевец

Публикувано на ср, 13 Сеп. 2017
1305 четения

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Китаецът Дай Лу от Велико Търново мята въдица на състезание по риболов на плувка в сладки води за деца, юноши, жени и мъже, който  се проведе на язовир „Дичинска Нива” до с. Паскалевец. Рибният фест  бе организиран от Ловно-рибарско дружество в Павликени и Общината. Кметът инж. Емануил Манолов сподели, че е останал много доволен от масовото участие на риболовци, сред които и пет деца. Участвали са над 50 запалени риболовци от Общината.

Още сутринта главният съдия на състезанието Мариян Димитров- Марчо – дългогодишен състезател по спортен риболов и с много индивидуални и отборни титли, разясни правилата на риболовците. Негови помощници бяха кметът на с. Паскалевец Мирослав Димитров, общинският съветник Тошко Крумов, председателят на Ловно-рибарско дружество – Павликени, Валентин Колев, и организаторът по лова и риболова в дружеството  Петър Пламенов. Те следяха за правилата на състезанието и контролираха живарниците с улова.

Накрая дойде ред на наградите .Първо, второ и трето място бяха присъдени в категорите –   „Най-голям улов“ и „Най-голяма уловена риба“, като подаръците осигуриха спонсори.  Отличия бяха връчени и за най-млад състезател, най-добре представила се жена риболовец и най-възрастен рибар.

Извън регламента на състезанието имаше и една специална награда. 3 телескопа от Ловно-рибарското дружество  получиха децата на отбор „Каракудка”  от Паскалевец. Номинираха ги като  най -ентусиазирани малки рибари. Най-малък  състезател се оказа 12-годишният Янислав Асенов от с. Караисен. Даринка Пенчева от Павликени, с улов от 0,900 кг, стана пък най-добре представила се жена. 80-годишният Дочо Дочев от  Паскалевец беше и най-възрастният участник в турнира, затова получи грамотата за най-добре представил се ветеран. Наградите на тримата връчи лично кметът инж. Емануил Манолов.

Делян Мирославов, Димитър Димитров и Кирил Кирилов спечелиха първите три места за уловена най-голяма риба. За най-голям улов пък най-добре се представиха д-р Милко Янакиев, Делян Мирославов и Димитър Димитров. Ветеринарният доктор отчете най-тежкия   живарник с 4,380 кг риба.

Вася ТЕРЗИЕВА

сн. архив

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново