Къщичка на социалните услуги отново е част от Коледния базар

Публикувано на чт, 1 Дек. 2022
1072 четения

Къщичка с изделия, изработени от потребителите на социални услуги в община В. Търново, за 16-та поредна година е част от Коледния базар в парк „Марно поле“ в старата столица. От нея всеки може да закупи с благотворителна цел ръкоделия, сувенири и изделия, a средствата от тях ще се използват за закупуване на материали за творческите ателиета, в които работят хората с увреждания, възрастни, деца и младежи от тези институции.
„Всяка година ставаме все повече и все по-добри. Къщичката ще работи всеки ден до 31 декември, като по график ще дежурят представители на 31 социални услуги, 5 центъра за работа с деца и младежи и 4 неправителствени организации“, каза Росица Димитрова, директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община В. Търново, при откриването на базара-изложба „Ние можем“.
Тези изделия са изработвани през цялата изминала година, а провеждането на такъв тип базари е важно за хората от социалните услуги, защото така те се чувстват значими и показват какво могат, посочи Димитрова.
Техниките, които са използвани за изработката на сувенирите са различни, а изделията се предлагат на символични цени. Всеки, който иска да подкрепи талантливите деца и възрастни, може да зарадва своите близки и приятели като закупи нещо от къщичката на социалните услуги. Тя се намира в началото на парк “Марно поле” и предлага голямо разнообразие от изделия и сувенири – магнити, играчки за елха, картички, текстилни играчки и др.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново