Изтеглиха имената на победителите в кампанията „Движи се и победи“

Публикувано на пт, 28 окт. 2022
539 четения

8-годишната Вилиана Кудева от ОУ „Димитър Благоев“, Мария Иванова на 46 г. и Нели Павлова на 68 г. спечелиха голямата награда в кампанията „Движи се и победи“. Те са преминали и трите маршрута, включени в есенния дял на инициативата за повишаване на двигателната активност. Всеки от тях печели ваучер за подарък на стойност 90 лв., предвиден за съответната възрастова група – 4-19 г., 20-59 г. и над 60 г.
Кампанията се проведе в периода 8 – 21 октомври и включваше походи по три туристически маршрута – от В. Търново до парк „Ксилифор“, от село Беляковец до Преображенския манастир и от В. Търново до манастира „Св. св. Петър и Павел“ край Лясковец. По традиция първият подход завърши със спортно-туристически празник на Ксилифор. А имената на победителите бяха изтеглени по-рано днес чрез жребий в Регионалната здравна инспекция от организаторите.
Ваучери на стойност 40 лв. получиха трима души, премина два от маршрутите. Това са 14-годишният Радослав Стефанов от ЦНСТ, който печели в категорията 4-19 г., Димитър Димитров на 48 г. в групата 20-59 г. и 73-годишната Искра Мирчева във възрастовата група над 60 г.
7-годишният Мартин Байчев от 1 г клас в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ спечели наградата за най-малък участник, която е ваучер за подарък на стойност 40 лв. Той е преминал и трите туристически маршрута. Наградата му беше връчена от д-р Евгения Недева, директор на Регионалната здравна инспекция.
Наградата за най-възрастен участник отиде при Иванка Рускова на 86 г., която е преминала два от туристическите маршрута. Тя получава също ваучер на стойност 40 лв.
Станчо и Недка Русеви спечелиха ваучер за 40 лв. в категорията „Семейство“. И двамата са дългогодишни участници в инициативата.
Наградата на председателя на Великотърновски общински съвет за най-масово участие на училище в кампанията беше присъдена на ОУ „Бачо Киро“, което се е включило с най-голям брой ученици и преподаватели – 101 участници. Плакетът беше връчен от председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов на Станислав Ненков, ученик от 3 д клас. Той спечели и наградата на Младежкия дом за най-активен участник в спортно-туристическия празник на Ксилифор, връчена му от директора на Младежкия дом Румен Петров.
Пламена Траянова на 7 г. от СУ „Емилиян Станев“ спечели наградата на Регионалния координатор на Министерството на младежта и спорта. Тя беше изтеглена сред 221 участници на възраст до 29 г., независимо от броя на преминатите маршрути.
Общо 387 души се включиха в есенния етап на кампанията „Движи се и победи“, включително и десет семейства. От тях по-активни са дамите, които са 265, а мъжете участници са 122, отчете Йорданка Илиева, главен експерт в Регионалната здравна инспекция.
Най-многобройни са участниците във възрастовата група 4 – 19 г. – 229 ученици, следвани от групата на хората над 60 г., а на трето място се нарежда възрастовата група 20 – 59 г. Общо седем училища са участвали в инициативата – ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, ОУ „Бачо Киро“, ОУ „Димитър Благоев“, ОУ „Христо Ботев“, СУ „Емилиян Станев“, СУ „Вела Благоева“ и ОУ „Д-р Петър Беров“ – Дебелец, както и участници от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания I и II.
Кампанията за повишаване на двигателната активност се провежда за 20-та година. Досега в нея са участвали общо 19 468 души, включително 445 семейства. Организатори на инициативата са Регионална здравна инспекция, Община В. Търново, ТД “Трапезица – 1902” , Младежкият дом и преминава под егидата на председателя на Великотърновски общински съвет.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново