Изтеглиха имената на победителите в кампанията “Движи се и победи”

Публикувано на пт, 27 окт. 2023
425 четения

5-годишната Симона Здравкова от В. Търново получи специалната награда за най-малък участник, преминал два от туристическите маршрути на кампанията “Движи се и победи”. Тя получава ваучер на стойност 40 лв. Симона спечели наградата за най-малък участник и в пролетния етап на кампанията, като тогава премина и трите маршрута. Ваучер на стойност 40 лв. спечели и най-възрастният участник – Седефка Любомирска на 89 г., преминала два от трите маршрута на кампанията.

По-рано днес в Регионалната здравна инспекция чрез т.нар.колело на късмета бяха изтеглени имената на победителите в кампанията от директора на РЗИ д-р Евгения Недева. Станислав Ненков на 10 г. от ОУ “Димитър Благоев” получи наградата във възрастовата група 4-19 г. за преминалите два от трите маршрута. В категорията 20-59 години наградата отиде при Станка Тодорова от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания във В. Търново. Наградата при участниците над 60 години спечели Пенка Донева на 70 г. Специалната награда за семейство отиде при Александър и Роза Кръстеви. Всички те получиха ваучери на стойност 40 лв.
Кристиян Генчев на 10 г. от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания спечели ваучер на стойност 90 лв. в категорията 4-19 г. на участници, преминали и трите туристически маршрута. В категорията 20-59 години наградата отиде при Пламен Петрушев, а при участниците над 60 години жребият отреди за победител Нели Павлова на 70 г.

Наградата на председателя на Великотърновски общински съвет – плакет за най-масово участие на училище в кампанията, получи ОУ „Бачо Киро“. Тя бе връчена от председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов. Наградата на регионалния координатор на Министерството на младежта и спорта отиде при Румен Георгиев на 17 г. от ЦНСТДБУ. Отличието на Младежкия дом за най-активен участник отиде при Габриел Генчев и бе връчено от директора на Младежкия дом Румен Петров.

Есенният дял на инициативата за повишаване на двигателната активност се проведе в периода 30 септември – 21 октомври. По туристическите маршрути на кампанията преминаха общо 340 деца, ученици и възрастни хора. Трите похода бяха до Ксилифор, село Арбанаси и по екопътеката от Присово до Ксилифор. Това е 41-а кампания от стартирането на програмата преди 21 г., като в нея са участвали общо 20 002 души. В есенния дял тази година най-голям е броят на участниците във възрастовата група 4-19 г. – 204 души, следвани от участниците в групата над 60 г. – 73 души. Общо седем училища и ЦНСТДБУ се включиха в есенния дял, отчете Йорданка Илиева от Регионалната здравна инспекция.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново