Изкараха цялата налична техника, първият сняг за тази година не поднесе изненади

Публикувано на нд, 26 ян. 2014
646 четения

Първият сняг, който падна за тази година, не изненада пътноподдържащите фирми, които изкараха на пътя цялата налична техника. Във Велико Търново централната градска част беше изчистена до асфалт още в неделя сутринта. 10 песъкари и 10 снегорина почистваха в старата столица. Осигурена е проходимост на цялата улична и пътна мрежа, не е допуснато обледяване на пътни участъци. Всички улици и пътища в града са проходими, увериха от снегопочистващата фирма “Титан”. Почистват се тротоарите и спирките на градския транспорт, обществените стълби, както и алеите в парковете, съобщиха от Община Велико Търново.

От Общината припомня на всички граждани, управители на етажна собственост и управителите на фирми и офиси, че според Наредбата за опазване на околната среда са длъжни да почистват падналия сняг пред домовете и офис сградите си.

В движение са 120 машини – снегорини, песъкари, челни товарачи, комбинирани машини за поддръжката на републиканската пътна мрежа в областта, съобщиха от “Пътни строежи Велико Търново”. Няма проблеми с инертните материали и разриването на главните пътища. С падането на снега на Прохода на републиката е въведено ограничение на движението на товарни автомобили над 10 тона, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”. Пътищата на територията на Великотърновска област са заснежени и заледени. Няма затворени участъци. Движението се осъществява при зимни условия. Пътните служби уверяват, че настилките се почистват и опесъчават, но апелират към водачите да пътуват с повишено внимание, съобразно метеорологичната обстановка.

Няма селища в областта без ток и вода. Няма проблеми с транспортирането на болните и движението на линейките, посочиха от Спешна помощ. Няма проблеми със снабдяването с хранителни продукти.

Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново