Ивелина Шалаверова от Елена с първа награда за рисунка от събора на овцевъдите край Петропавловския манастир

Публикувано на пн, 11 май 2015
512 четения

Ивелина Шалаверова от Елена спечели първа награда за рисунка от четвъртия Национален събор на овцевъдите в България, който се проведе от 8 до 10 май край Петропавловския манастир до Лясковец. Осмокласничката от СОУ „Иван Момчилов“ спечели наградата във втора възрастова група в конкурса за деца и младежи „Нарисувай“ на тема овцевъдство. Тя бе наградена с грамота, парична сума и пособия за рисуване.

В изложбата участваха общо девет творби на ученици от еленското средно общообразователно училище, които посещават кръжока по „Изобразително изкуство“ при Милчо Бонев. По покана на съюза на овцевъдите в България, той също участва в събора, но с демонстрации по дърворезба и гравюра върху дърво. Участието на Милчо Бонев е за първа година и е свързано с представянето на народните занаяти.

Лентата, на четвъртия Национален събор на овцевъдите в България, бе прерязана лично от министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Събитието посетиха над 160 000 души, сред които кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев и председателя на общинския съвет Валентин Гуцов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново