Инж. Анелия Христова е новият зам.-кмет по ТСУ в община Г. Оряховица

Публикувано на нд, 3 Дек. 2023
213 четения

Строителен инженер с дългогодишен опит пое тежкия ресор по териториално и селищно устройство в Община Г. Оряховица. От началото на седмицата инж. Анелия Христова е назначена за зам.-кмет, като точното наименование на ресора, за който отговаря е „Териториално, селищно устройство, общинска собственост, строителство и екология“.
Инж. Христова е възпитаник на Университета по архитектура, строителство и геодезия със специалност „Строителен инженер по геодезия, фотограметрия и картография“. Има две следдипломни квалификации по общинска пътна мрежа и работа по европейски проекти и финансиране. Проектант е в Камарата на инженерите по инвестиционното проектиране.
Познава спецификите на работа в общинската администрация, от която е била част. Постъпила е след конкурс през 2003 г. и доказвайки професионалните си качества, е минала през позициите на младши и главен експерт, до директор на дирекцията по устройство на територията.
През 2008 г. инж. Анелия Христова създава собствена компания, която се занимава основно с контрол в строителството – от жилищно до промишлено.
Казва, че е сбъднала мечтата си да се реализира в една мъжка професия, която много обича. По думите на инж. Христова служителите в общината, които е заварила са работещи хора, но в много камерен състав. „Надявам се да привлечем нови специалисти. Ще направим преразпределение на задачите“, коментира зам.-кметът.
Да бъдат проверени забавените преписки, е била първата задача на новия ръководител в ресора. Факт са забавяния, както към Общинския съвет и експертния съвет, така също и към граждани. „Ще помолим гражданите за малко търпение. Основното забавяне е точно, заради липсата на кадри“, коментира инж. Христова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново