Градушка помля Полски Тръмбеш, съсипани са градини и продукция

Публикувано на ср, 26 юли 2017
1075 четения

Градушка помля Полски Тръмбеш във вторник следобед, съсипани са градини и селскостопанска продукция. На места са паднали градови зърна като орех, като този път стихията е преминала и през  Климентово и Раданово. Най-силна е била градушката в промишлената зона на Полски Тръмбеш. Маринета Кузманова, председател на Общинския съвет, съобщи, че данни за сериозни поражения и пострадали хора няма. По-скоро има начупени клони на дървета и вдлъбнатини по колите. Вчера комисия обхождаше пострадалите места и тепърва ще се изчисляват щетите.

Във вторник град е минал още през Поликраище, а в Самоводене от силния вятър дърво е смачкало лека кола. По данни на метеорологичната служба във Велико Търново, същия ден градушка е паднала още  в Караисен, Тодювци и Елена.  Най-много дъжд е имало в Полски Тръмбеш – 32,8 л/кв. м и Тодювци – 32,3 л/кв. м.

На няколко сигнала са реагирали  огнеборците от Службата за пожарна безопасност през изминалото денонощие по повод на  буреносните валежи. Те са укрепили билборд на бул. “България”. В Горна Оряховица пък е обезопасено надвиснало дърво. Отводнени са също домове в Полски Тръмбеш и Раданово  и  затлачани решетки на места по улиците.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново