Голямо дарение за неонатологията в навечерието на коледните празници

Публикувано на чт, 21 Дек. 2023
1022 четения

Неонатологичното отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ получи голямо дарение в навечерието на най-светлите християнски празници.
Бизнесменът Галин Борисов дари памперси, шишета за хранене, одеалца, хавлии, шапки, ръкавички и други бебешки стоки от първа необходимост за най-малките пациенти.
„Това са неща, което ежедневно използваме в грижата за бебетата. Прекрасен жест. Новородените трябва да се гледат с чисти и дезинфектирани дрешки и шишета, така че всичко ново е добре дошло. Искаме бебета ни да са здрави, а майките – усмихнати“, сподели старшата медицинска сестра на отделението Мария Нешева.
Тя сподели, че шишета за бебета в кувьоз са изключително необходими, особено в първите моменти, тъй като майките започват грижата за рожбите си на по-късен етап. По думите й памперсите ще стигнат за поне 2 месеца.
„Това е един добър край на 2023 г. и начало на 2024 г., където нашата общност да спомага за развитието на здравеопазването и областната болница, която е структуроопределяща за региона. Изключително важно е всички хора да се чувстват съпричастни по позитивен начин, да градим, а не да рушим. Пример за това е дарението на бизнесмена Галин Борисов, собственик на фирма „Арис“, който помага на неонатологичното отделение – там, от където започва животът – родително отделение и неонатология“, заяви при приемането на дарението изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Даниел Илиев.
„Поднасям дарението с пожелания в търновската болница да се раждат все повече деца! Уверявам екипа на областната лечебница, че винаги има подкрепа в лицето на местния бизнес“, заяви Галин Борисов.
В момента в неонатология са настанени четири пеленачета, а от началото на 2023 г. до 21 декември в болницата са проплакали 1004 бебета.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново