Гимназията по туризъм спечели призови места в конкурс за Левски

Публикувано на пн, 11 Дек. 2017
241 четения

Възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм “Д-р Васил Берон” спечелиха две призови отличия в Националния исторически конкурс и конференция на тема “180 години от рождението на Васил Левски – 180 години безсмъртие”. Над 500 участници с индивидуални и екипни разработки са се включили в надпреварата. Търновските ученици са оглавили класирането в направление “Компютърна анимация/филм”.

“На кладата на свободата” е озаглавено видеото, заело първо място. Негови автори са единадесетокласниците Стефан Филев от специалност “Организация на туризма и свободното време” и Надежда Иванова, която учи кетъринг. Техни ръководители учителите по история и цивилизация Бистра Стефанова и по икономическите предмети инж. Славка Проданова. На второ място е класирано видеото “Обещаваме ти, Апостоле!”, разработено от Янислав Василев и Таня Тодорова от 11 клас на специалност “Кетъринг” с ръководител инж. Славка Проданова.

Конкурсът е организиран от Регионалното управление на образованието и Първа езикова гимназия във Варна със съдействието на Общобългарски комитет “Васил Левски”, фондация “Българска памет”, Общината и историческия музей в града.

Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново