Eлена се готви за тазгодишното издание на празника „Балканът пее и разказва“

Публикувано на ср, 15 апр. 2015
592 четения

Поредното издание на фолклорния събор „Балканът пее и разказва“ бе обсъдено на работна среща на шестте партньорски общини, състояла се през месец март в Котел. На дискусията присъстваха представители на общините-участници в празника – Елена, Твърдица, Гурково, Трявна, Дряново и Котел. Домакин тази година е Котел, който ще посрещне гостите на 6 юни /събота/ в центъра на града.
„Балканът пее и разказва“, който през тази година става на 43 години, ще бъде почетен и със специално празнично издание на вестник „Котелски край“. Първото издание на фестивала е през 1972 година провело се в Елена. Оттогава празникът гостува на ротационен принцип в една от шестте общини организатори, давайки възможност на фолклорни състави, развиващи дейността си на тяхна територия, да се изявяват и да радват публиката.
Участниците изтеглиха и жребий за реда, в който ще се явяват на сцената. По традиция домакините са първи, а през тази година останалите състави ще са подредени по следния начин: Трявна, Твърдица, Елена, Дряново и Гурково.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново